Troli
 Beli-Belah
Terdapat 0 barang
di dalam troli anda
Troli Beli Belah lagi
0 item
  
    

 Carian Terperinci    Daftar      Login      Troli Beli-Belah      Produk Terbaru      Harga Potongan      Pengenalan      Hubungi Kami

Kedai Buku
          Herba Lelaki
          Herba Wanita
          Kosmetik / Pembersih
          Makanan Kesihatan
          Minyak Panas / Urut
          Minyak Wangi
Produk Pilihan
Istimewa lagi


RM79.90
RM79.90


 

BSN : 0355 0410 0001 1771

Maybank : 5030 1522 5655

OCBC : 1551 0032 68

Syarikat Jaffar Rawas Sdn. Bhd
No. 1962, Jalan Dato' Pati, 15000 Kota Bharu Kelantan.

Tel : 09-7481073
Fax : 09-7444419
Email: contact@sjr.com.my

Staff Webmail
product
Tongkat Ali Long Jack. 20 Bungkus
Harga:  RM0.00
  
Kopi biasa dikategorikan ke dalam dua jenis, Robusta dan Arabica. Yang pertama memiliki rasa pahit dan memiliki kandungan kafein yang lebih tinggi. Sementara Arabica biasa dikategorikan sebagai produk premium. Rasanya tidak sekadar pahit, tapi juga masam.

Perbezaan struktur tanah dan iklim menghasilkan rasa kopi yang berbeza. Kopi dari Sumatra mempunyai aroma tumbuh-tumbuhan dan daun-daunan. Kopi dari Sulawesi terutama daerah Toraja memiliki rasa yang unik, tidak terlalu masam, agak manis, dan aroma daunnya terasa. Kopi Toraja menjadi salah satu pilihan utama penggemar kopi. Rasa pahit dari kopi adalah hasil proses penggilingan. Semakin lama kopi digiling dan bercampur dengan air akan menghasilkan kopi yang halus dan pahit. Sebaliknya, proses yang semakin singkat akan menghasilkan kopi yang berair dan kasar. Penggemar kopi menyukai kopi tanpa campuran apa pun, termasuk gula. Berbagai campuran lain seperti coklat, susu, bahkan minuman beralkohol mampu menghadirkan rasa yang berbeza.

Lemak koko ialah lemak semula jadi yang terkandung di dalam biji koko. Lemak koko kaya dengan asid sterik iaitu asid lemak tepu. Walaupun, umumnya asid lemak tepu boleh meninggikan paras kolesterol tetapi asid sterik yang terdapat di dalam lemak koko adalah sejenis asid lemak tepu yang unik. Kajian yang dijalankan telah membuktikan bahawa asid sterik tidak memberi kesan ke atas paras kolesterol di dalam darah.Pada masa yang sama lemak koko juga mengandungi 38.2% asid oleik iaitu sejenis asid lemak tidak tepu yang berperanan merendahkan paras kolesterol di dalam darah.

KHASIAT DAN KEGUNAAN GINSENG

Ginseng merupakan anugerah terbaik tuhan kepada manusia kerana untuk menjaga daya ketahanan mental dan fizikal manusia.Ginseng banyak digunakan oleh masyarakat Cina , Korea , Jepun , Eropah , Rusia dan Amerika Syarikat sebagai ubat awet muda , stimulan ,penyegar dan sebagai ubat memanjangkan umur manusia. Adalah dipercayai oleh masyarakat Cina dari segi perubatan tradisional bahawa semakin tua ginseng tersebut maka semakin khasiat ginseng tersebut dan sudah tentu lebih mahal harganya.

Di Korea , ginseng lebih terkenal sebagai ubat untuk menjaga kesihatan , mencegah timbulnya penyakit , memperbaiki kesihatan secara umum dan membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh . Hampir setiap hari mereka meluangkan masa untuk meminum teh ginseng .

Salah satu ginseng yang paling terkenal di dunia ialah ginseng Korea atau Panax ginseng. Secara am, khasiat ginseng adalah untuk:

Menguatkan tubuh dan menyimpan tenaga
Menguatkan fungsi jantung dan menghilangkan masalah tekanan
Penawar racun dan meningkatkan ketahanan melawan penyakit
Mencegah masuk penyakit melalui organ pernafasan
Merangsang pembentukan darah dan memperbaiki sistem sirkulasi
Menggiatkan sistem pencernaan dan membantu menjalankan fungsinya dengan baik
Kopi Longjack keluaran khas dari Orang Kampung mampu bertindak sebagai:-

mengurangkan lelah (penat)
meningkatkan stamina (tenaga)
memperbaiki kondisi mental dan gangguan jiwa
meningkatkan pengeluaran cairan dalam tubuh
mencegah diabetes
menguatkan sistem pencernaan
mencegah iritasi
Menggiatkan sistem pencernaan dan membantu menjalankan fungsinya dengan baik
Pengambilan yang berterusan akan mempercepatkan tindakkan. Pastinya yang ORIGINAL dari Orang Kampung.Semuanya OK
  Copyright © 2014 Syarikat Jaafar Rawas Sdn. Bhd.
Developed & Hosted by ejoeSolutions & ahlimasjid.com